weather
23°
İstanbul
00:00:00
İmsak vaktine kalan
HABERTEMA GENEL İsrail hükümeti alarmda: Netanyahu için yeraltı sığınağı hazırlandı

İsrail hükümeti alarmda: Netanyahu için yeraltı sığınağı hazırlandı

İsrail'in başkenti Kudüs'te bulunan yeraltı sığınağının İsrail iç istihbarat servisi olan Şin Bet tarafından olası bir misilleme saldırısına karşı aktif hale getirildiği açıklandı. Başbakan Binyamin Netanyahu ve diğer üst düzey yetkilileri muhtemel İran tehditlerine karşı korumak için bu sığınak kullanılacak. Bu adım, bölgedeki gerilimin arttığı bir dönemde alındı.

İsrail hükümeti alarmda: Netanyahu için yeraltı sığınağı hazırlandı
Okunma Süresi: 2 dk

İsrail Yeraltı Sığınağı Hazır Hale Getirildi

İsrail'in gizli servisi Şin Bet, İran ve Hizbullah'ın olası misillemesine karşı Kudüs'teki yeraltı sığınağını hazır hale getirdi. Başbakan Binyamin Netanyahu ve üst düzey yöneticilerin korunması için tasarlanan sığınak içinde komuta ve kontrol merkezlerini barındırıyor.

Sığınak İran Tehdidine Karşı Kullanıma Sunulacak

Yaklaşık 20 yıl önce inşa edildiği belirtilen sığınak, İran'a karşı dayanıklı bir koruma sağlayacak. Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı karargahına bağlı olan sığınak, ciddi bir İran tehdidi durumunda kullanıma sunulacak.

İlk Kez 7 Ekim'de Kullanılacak

Ulusal Yönetim Merkezi olarak da anılan sığınak, son 10 aydır kullanılmamıştı. Herhangi bir saldırı tehdidi oluştuğunda sığınak, uzun bir süreden sonra ilk kez 7 Ekim'de kullanılacak.

Sığınak 2006'dan Sonra Kuruldu

2006'daki İsrail-Lübnan Savaşı'nın ardından inşa edilen sığınak, tam konumu ve derinliği hakkında bilgi verilmiyor. Yüzlerce kişilik kapasitesi ile sığınak, ihtiyaç halinde siviller için de koruma amaçlı kullanılabilecek.

İran ve Hizbullah Tehdidi Değerlendiriliyor

İran ve Hizbullah'ın tehdidi ciddi bir hal alırken, Kudüs'teki sığınak bu risklere karşı hazır hale getirildi. İsrail ve ABD, olası misillemelere karşı alarm durumunda bulunuyor.

ABD Dışişleri Bakanı'ndan Uyarı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran ve Hizbullah'ın 24 ila 48 saat içinde İsrail'e saldırabileceği uyarısında bulundu. Bu gelişmeler yaşanırken, bölgedeki gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MİLAS'TA KEPÇE KAZASI! OPERATÖR EVİN ÇATISINA DÜŞTÜ

MİLAS'TA KEPÇE KAZASI! OPERATÖR EVİN ÇATISINA DÜŞTÜ