08 Eylül 2024
weather
34°
weather
25°
İstanbul
00:00:00
Öğle vaktine kalan
HABERTEMA GÜNDEM İsmailağa Cemaati Cübbeli Ahmet Hoca ile ipleri kopardı

İsmailağa Cemaati Cübbeli Ahmet Hoca ile ipleri kopardı

İsmailağa cemaati, "Cübbeli Ahmet Hoca" ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün kendileriyle bağı olmadığını duyurdu.

İsmailağa Cemaati Cübbeli Ahmet Hoca ile ipleri kopardı
GÜNCELLEME:
Okunma Süresi: 2 dk

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatının ardından Cübbeli Ahmet Hoca'nın İsmailağa Cemaati'nde posta oturma hakkı olduğunu iddia etmesiyle başlayan tartışmalar devam ediyor. Cübbeli Ahmet Hoca, cemaatin ileri gelenlerine 5 gün süre vermiş ve beklemişti. Ancak İsmailağa Cemaati'nden yapılan açıklamada beklenmedik bir karar alındı.

İsmailağa Cemaati'nden Sert Açıklama

İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet Hoca ile bağlarının olmadığını açıkladı. Yapılan uzun açıklamada Cübbeli Ahmet Hoca'nın cemaati hedef gösterdiği ve cemaatin birlik ve beraberliğine zarar verdiği belirtildi. Ayrıca, Hasan Efendi Hazretlerine hürmetsizlik ettiği ve tarikata zarar verdiği ifadelerine yer verildi.

Tasavvuf Yolundaki İmtihanlar

İsmailağa Cemaati açıklamasında, tarikatın yüksek faziletlerine erişmek için müridlerin karşılaştığı imtihanlara vurgu yapıldı. Mahmud Efendi Hazretlerinin vefatının ardından ortaya çıkan imtihanlara değinilerek, Cübbeli Ahmet Hoca'nın tarikata zarar verdiği dile getirildi.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın İddiaları

Cübbeli Ahmet Hoca'nın tarikatla ilgili yaptığı iddiaların gerçek dışı olduğu belirtildi. Hasan Efendi Hazretlerini hedef gösterdiği, Mahmud Efendi Hazretlerinin ailesine zarar verdiği vurgulandı. Ayrıca râbıta konusu üzerinden cemaati bölmeye çalıştığı dile getirildi.

Cemaatin Geleceği

İsmailağa Cemaati'nin açıklamasında, tarikat geleneğinin devam edeceği ve medrese-tekke birlikteliğiyle irşad faaliyetlerinin devam edeceği vurgulandı. Cübbeli Ahmet Hoca'nın tarikata zarar verdiği ve yanlış yönlendirmelerde bulunduğu belirtildi.

İsmailağa Cemaati'nin Cübbeli Ahmet Hoca'ya karşı sert tavrı devam ediyor. Cemaat, tarikata ve hizmetlere zarar verdiği gerekçesiyle Cübbeli Ahmet Hoca'yı kınadı ve cemaat ile ilişkisinin kesildiğini duyurdu. Cübbeli Ahmet Hoca'nın tarikata zarar verdiği ve hocaları hedef gösterdiği belirtilerek, kamuoyuna duyuru yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tesla'nın Elektrikli Araç Teslimatları Yıllık Bazda İlk Defa Geriledi!

Tesla'nın Elektrikli Araç Teslimatları Yıllık Bazda İlk Defa Geriledi!