Kurbanlık fiyatları 2024! Küçükbaş büyükbaş hisse fiyatı ne kadar?

Kurban Bayramı'na yönelik 2024 yılı kurbanlık fiyatları merak konusu. Koyun, kaç ve dana hisse fiyatlarıyla ilgili ilk veriler paylaşıldı.

Kurban Bayramı'na doğru yaklaşırken vatandaşlar, kurbanlık telaşına kapıldı. Belediyelerin açıklamalarıyla birlikte kurbanlık yerleri belirlenirken, hayvan pazarları da hareketlendi. Enflasyondaki artış, bu sene kurbanlık fiyatlarını olumsuz etkiledi. Bu durum, dini vecibesini yerine getirmek isteyen vatandaşları zorluyor gibi görünüyor.

Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Fiyatları

2024 yılı için küçükbaş hayvanlar 8 bin ile 14 bin TL arasında satılacak. Büyükbaş hayvanlar ise 90 bin ile 120 bin TL arasında alıcı bulacak. Ayrıca, kurban hissesi fiyatları da merak konusu. Başkentte kurban hissesinin 20-25 kilogram arasında ve 14-16 bin TL civarında olması bekleniyor.

Kurban Bayramı Tarihi

2024 yılında Kurban Bayramı, 16-17-18-19 Haziran tarihlerine denk geliyor. 16 Haziran 2024 Pazar günü ise bayramın ilk günü olacak. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar, fiyatlardaki yüksek artışa tepki gösteriyor. Özellikle emekliler, kurbanlık fiyatlarının emekli maaşlarının üstünde olmasından dolayı endişeli. Bayram ikramiyesi olan 3 bin TL'nin ise kurbanlık alımında yetersiz kaldığını düşünüyorlar, zam taleplerini dile getiriyorlar.

İLGİLİ HABERLER